Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Εννέα χρόνια από την τραγωδία στα ΤέμπηΕννεα χρονια !!! Και τι αλλαξε σε αυτα τα 9 χρονια ?? Τιποτα απολυτως !! Σε αυτον τον απαραδεκτο επαρχιακο δρομο καρμανιολα που επιμενουν να τον "βαπτιζουν" εθνικη οδο , πληρωνουμε διοδια πριν την ειδοσο στα Τεμπη, και αμεσως μετα στην εξοδο Τεμπων !! Ειναι το λιγοτερο ντροπη!! Εδω γιατι δεν λειτουργει ο μηχανισμος της εισαγγελιας ?? Ακολουθει ρεπορταζ για εκεινη την ημερα !
Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από το τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές από την Ημαθία και συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Ήταν λίγο πριν τις 7.30 μ.μ. της 13ης Απριλίου του 2003, όταν σε ένα στενό σημείο του δρόμου στην κοιλάδα των Τεμπών, στο λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές, είχε στήσει καρτέρι ο θάνατος, μεταμορφωμένος σε νταλίκα που μετέφερε νοβοπάν και μελαμίνες.
Το εμπόρευμα αποκολλήθηκε από την νταλίκα του οδηγού Δ.Ν. Ένα μέρος του εμπορεύματος έπεσε στο δρόμο, ενώ ένα άλλο θέρισε το λεωφορείο, με το οποίο διασταυρώθηκε εκείνη τη στιγμή, του οποίου την αριστερή πλευρά «ξύρισε».
Διαλυμένα καθίσματα, κομμένες λαμαρίνες, σπασμένα τζάμια.. διαμελισμένα παιδικά κορμιά και φωνές τρόμου, συνέθεταν το σκηνικό φρίκης, που εκτυλίχθηκε στο σημείο που σταμάτησε η πορεία του λεωφορείου.
Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κατερίνη και Λάρισα έστειλαν ασθενοφόρα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, ενώ στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Περίπου δύο ώρες χρειάστηκαν προκειμένου να απεγκλωβιστούν όλοι οι τραυματίες και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης. Τα ασθενοφόρα έφταναν το ένα μετά το άλλο μεταφέροντας νεκρούς και διακομίζοντας τραυματίες.
Τους γονείς, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με λεωφορεία, είχαν σπεύσει να στηρίξουν και ιδιώτες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ από το νοσοκομείο γίνονταν εκκλήσεις για φιάλες αίματος.
Οι νεκροί και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κατερίνης, ενώ η ιατροδικαστής της Λάρισας, ζήτησε τη μεταφορά όλων των νεκρών στο νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να γίνει εκεί η αναγνώρισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου